مدیریت مالی در دنیای امروزه یکی از مهم‌ترین اقدامات تمامی مراحل زندگی است. اهمیت این مسئله در کسب و کار‌های مختلف به طور واضح تری خود را نشان می‌دهد. با توجه به افزایش حجم معاملات و ارقام مورد معامله در شرکت‌ها، باید به طور دقیق تمامی مراحل و داده‌ها در نظر گرفته شوند.

به منظور ثبت و تحلیل داده‌های شرکتی، می‌توان از نرم افزار‌های شرکتی استفاده کرد. امروزه نرم افزاری‌های مختلفی فرایند‌های حسابداری شرکتی را انجام می‌دهند که در این مقاله قصد داریم شما را با تفاوت نرم افزارهای حسابداری آشنا کنیم.

ویژگی‌های نرم افزار‌های حسابداری

اهمیت حسابداری شرکتی بر کسی پوشیده نیست. با بررسی و تجزیه و تحلیل داده‌ها در یک شرکت می‌توان تداوم حیات شرکت را تضمین کرد. امروزه نرم افزار‌های مختلفی به منظور حسابداری شرکتی طراحی شده‌اند. این نرم افزار‌ها با توجه به کاربرد‌های مختلفی که در شرکت‌های گوناگون دارند امکانات مختلفی ارائه می‌دهند. از مهم‌ترین تفاوت نرم افزارهای حسابداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

·         قابلیت تعامل با سایر نرم افزارهای حسابداری

یکی از مهم ترین تفاوت نرم افزارهای حسابداری باهم امکان یکپارچه سازی اطلاعات با سایر نرم افزار‌ها است. نرم افزار حسابداری کاربردی، اطلاعات را با سایر نرم افزار‌های مورد نیاز مثل نرم افزار فروش و انبارداری به تعامل می‌گذارد.

در صورتی که این ویژگی در نرم افزار‌ها موجود نباشد؛ وارد کردن اطلاعات یکسان به طور جداگانه برای هر نرم افزار نیاز است. این کار زمان زیادی را تلف می‌کند و کار حسابداری شرکت را چندین برابر می‌کند.

·         خدمات پشتیبانی پس از فروش

وجود این ویژگی به عنوان یکی از نقاط مهم در تمایز نرم افزارهای حسابداری شناخته می‌شود. داشتن خدمات فروش برای یک نرم افزار حسابداری نشان از کیفیت بالای آن است.

تولید کننده این نرم افزار حسابداری به مشکلات احتمالی که ممکن است در مسیر استفاده از آن پیش بیاید؛ پاسخگو است. این ویژگی نیز یکی از تفاوت نرم افزارهای حسابداری است.

·         به روزرسانی نرم افزار

با گذر زمان، روند رشد علم و تکنولوژی، به سرعت در حال حرکت است. حسابداری شرکت نیز از این ماجرا جدا نیست؛ به همین منظور در طول زمان نیاز به توسعه نرم افزار‌های حسابداری است. این مورد می‌تواند یکی از اصلی ترین تفاوت نرم افزارهای حسابداری از یکدیگر باشد.

افزودن امکانات جدید به نرم افزار به کاربرد طولانی مدت آن را میسر می‌سازد؛ این نشان دهنده این موضوع است که نیاز به تغییر نرم افزار بعد از گذشت چند سال نیست. با ارتقا و توسعه نرم افزار تمامی  اطلاعات نسخه‌های قبلی نیز به نسخه فعلی انتقال می‌یابند. به این ترتیب خطری مبنی بر پاک شدن داده‌های قبلی وجود ندارد.

بررسی‌های عملکردی با وجود اطلاعات از سال‌های گذشته بهتر صورت می‌گیرد و این امکان توسعه، فرایند پیشرفت یا پسرفت مالی شرکت را به خوبی در دراز مدت نشان می‌دهد.

 

·         محیط کاربری ساده

سرعت بخشیدن به کار‌ها و انجام هرچه آسان تر آنها، هدف نهایی استفاده از نرم افزار‌های حسابداری است. انسان ممکن است به دلیل زیاد بودن حجم اعداد و ارقام در محاسبات و جمع آوری داده‌ها دچار مشکل شود؛ برای کاهش این خطا‌ها، نرم افزار‌های حسابداری استفاده می‌شوند.

ساده بودن محیط کاربری نرم افزار، امکان استفاده راحت از آن را برای افراد فرهم می‌سازد. در صورتی که نرم افزار حسابداری پیچیدگی زیادی داشته باشد؛ در چنین شرایطی باز هم امکان خطای فرد بالاتر می‌رود.

محیط کاربری آسان، یکی از موارد مهمی در تفاوت نرم افزار‌های حسابداری است. اگر یادگیری نرم افزار برای کاربر سخت باشد؛ ممکن است فرد حتی از مراحل اول وارد کردن داده‌ها، تا نحوه استفاده به منظور تحلیل و گزارش گرفتن، دچار مشکل شود. در چنین حالتی، خطا‌های انسانی و ماشینی هر دو در نهایت به تحلیل‌های نادرست از مسائل مالی می‌انجامند.

·         وجود امکانات مختلف

امروزه نرم افزار‌های حسابداری مختلفی طراحی می‌شود. با توجه به نوع شرکت و کسب و کار، تفاوت نرم افزارهای حسابداری به وضوح دیده می‌شود. امکانات موجود در هر نرم افزار بای توجه به کاربردی که باید داشته باشد متفاوت از هم است. حرفه ای تر شدن یک نرم افزار به وسیله وجود ماژول‌های مختلف میسر می‌شود.

ماژول حسابداری در واقع با استفاده از علم و فنون حسابداری، انجام تحلیل داده‌ها در زمینه‌های مختلف را امکان پذیر می‌سازد.

از جمله ماژول‌های مختلف که در نهایت به حرفه ای شدن نرم افزار حسابداری می‌انجامند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

o       ماژول حقوق و دستمزد

o       ماژول انبار

o       ماژول خزانه داری

شرکت صدگان با ارائه نرم افزار حسابداری 6 سطحی ماژول‌های مختلفی را به منظور حسابداری شرکتی در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد.

وجود نرم افزار خزانه داری

نرم افزار خزانه داری یکی از ماژول‌های کاربردی به منظور حسابداری شرکت است. نرم افزار خزانه داری که برخی به آن دریافت و پرداخت نیز می‌گویند با تمرکزی که بر روی منابع مالی در دسترس و سرمایه شرکت دارد به بررسی دقیق فرایندهای مالی می‌پردازد. هدف از استفاده از این نرم افزار به منظور افزایش نقدینگی در شرکت و به دنبال آن کاهش اقدامات پر ریسک مالی است.

 

از تحلیل و تفسیر های این نرم افزار، اطلاعات ارزشمندی حاصل می‌شود. این تحلیل‌ها به منظور هدف گذاری‌های بلند مدت و مشخص کردن استراتژی‌ها کاربرد دارند. نظارت بر روی سرمایه گذاری‌های بلند مدت و کوتاه مدت توسط این نرم افزار میسر می‌شود.

در نهایت با بررسی‌های انجام شده، موفقیت یا عدم موفقیت نیز مشخص می‌شود. بررسی سرمایه در دسترس، این امکان را برای شرکت فراهم می‌کند تا در صورت نیاز، در زمان مناسب اقدام به دریافت وام را از بانک ها آغاز کند و یا برای سرمایه گذاری جدید آماده شود.

صدگان؛ ارائه دهنده نرم افزار حسابداری

با توجه به اهمیتی که امور مالی در کسب و کار های مختلف دارند؛ نرم افزارهای حسابداری مختلفی طراحی شده اند. تفاوت نرم افزارهای حسابداری در فاکتور های مختلفی ممکن است دیده شود. شرکت صدگان سامانه هوشمند یکی از پیشگامان تولید نرم افزار های تخصصی برای حسابداری شرکتی است.

این نرم افزار حسابداری ویژگی‌های متمایز کننده زیادی نسبت به سایر نمونه‌های موجود در بازار دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نرم افزار حسابداری صدگان می‌توانید به وب سایت این مجموعه مراجعه کنید. شما همچنین می توانید ، از کارشناسان مجرب این مجموعه به منظور انتخاب نرم افزار حسابداری متناسب با کسب و کار خاص خود، مشورت بگیرید.

 

 منبع

 

شبکه اطلاع‌رسانی طلا، سکه‌وارز